Božič 2020

Letošnji božič je res drugačen.

Vsi naši običaji v prazničnem decembru so drugačni in korona se je dotaknila vseh izmed njih. Res je, da najbolj vidimo zunanje spremembe – maske, omejitve pri gibanju, zaprtje dejavnosti, ki jih uporabljamo…

Vendar se nas je korona dotaknila tudi znotraj nas. In tam si omejitve postavljamo le sami. Nas omejuje nesprejemanje, da je pandemija dejstvo? Morda jeza pod katero ne dajemo prostora žalosti in strahu? Morda iščemo v pandemiji krivca za naše težave? Morda pa prazniki za nas niso prijetni in dodaten čas, ki ga imamo, prinese to na plano?

Morda pa nas lahko ob tem božiču pogreje misel, da smo lahko hvaležni za vsa življenja, ki smo jih rešili. Vem, da različne statistike dajejo različne podatke. Pa vendar, ravno ta trenutek se nekdo pripravlja, da bo govoril s svojim očetom, ki ga lahko ne bi bilo več. In ravno ta trenutek hči pripravlja božično večerjo za mati, ki je lahko ne bi bilo več. In najverjetneje je takšnih več.

Za vse tiste, ki letošnje leto (iz katerega koli razloga) nimate takšne sreče, oprostite. Vsi smo naredili vse kar smo zmogli. Vsak po svojih močeh.

Namen božica so luči, ki se vidijo in svetijo tudi v najgloblji temi. Vendar ne tiste zunaj, ampak tiste znotraj, ki zasvetijo v naših srcih.

Želimo vam vesel in radosten božič.

Ekipa kozarčka hvaležnosti

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hvala za prijavo na novičke!

Srečaj se z nami v živo

Želiš biti na tekočem? Prijavi se na naše novičke.