5 čudovitih učinkov plesa za mamico

Ples je ena najbolj zabavnih stvari, ki jih lahko počneš! Plešeš lahko doma, na sprehodu ali druženju. Sama, v paru ali z otroci. In dokazanih koristi plesa na mamice je res OGROMNO. Sicer je zelo preprosto. Kako se počutiš po plesanju? Dobro, a ne? Preberi spodaj, kaj so med drugim dokazale raziskave!

PLES

  1. Izboljša delovanje srca in pljuč, zviša se mišična moč in vzdržljivost, dobimo tudi močnejše kosti, vpliva na reguliranje telesne teže….! Nepresenetljivo je, da je vpliv plesa na naše telesno zdravje in počutje ogromen. Mamica malim ali velikim otrokom, zagotovo ti tako kot meni manjka časa. S plesom med dnevom, narediš veliko za svoje zdravje!
  2. Pomaga pri neprijetnih občutkih in celo depresiji. Tako vpliva na naše duševno in čustveno drobo počutje.
  3. Poveča tvojo samozavesti, ki nam ženskam koristi ko se srečujemo z izzivi materinstva ali kariernim napredovanjem.
  4. Sprošča stres, saj ob stresanju in miganju na svojo najljubšo skladbo spustiš nekaj pare ven iz svojega telesa 😊 Prav izmerili so znižanje stresnega hormona kortizola po plesanju
  5. Ti omogoči, da se čutiš bolj povezno. Ali s svojim otrokom, partnerjem ali pa z družbo. Saj te lahko plesanje pripelje do iskanja družbe enako mislečih. Poleg tega pa je ples deljenje, druženje, običajno tudi ni tekmovanja ampak preprosto razvijanje občutka veselja.

Boš tudi ti danes malo zaplesala?

Tope objem,

Doris

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hvala za prijavo na novičke!

Srečaj se z nami v živo

Želiš biti na tekočem? Prijavi se na naše novičke.