5 čudovitih učinkov plesa z dojenčkom in malčkom

Ples je ena najbolj zabavnih stvari, ki jih lahko počneš! Plešeš lahko doma, na sprehodu ali druženju. Toda kaj ima ples opraviti s tvojim dojenčkom in malčkom? Ali mu to dejansko kakor koli pomaga? Ja, mu. To so dokazale tudi raziskave!

PLES

  1. Podpira razvoj občutka za ritem, obliko in čas. To bo dojenčku zelo koristilo pi razvoju govora!
  2. Zvišuje mišični tonus, zavedanje telesa, vida, sluha in dotika. Še posebej če se z dojenčkom nežno premikamo preko različnih položajev. To podpira dojenčkov motorični in kognitivni razvoj!
  3. Pomirja dojenčka, če na pravi način poustvarimo zibanje in tresenje iz maternice. Pa še kako prav pride, da lahko na zabaven način umirimo dojenčka ali tudi malčka!
  4. Izboljša zmožnosti za učenje. Ugotovili se, da s plesom stimuliramo pri dojenčku vestibularne receptorje, ki vplivajo na razvoj možganov! Poleg tega pa vadimo spomin s ponavljanjem in koordinacijo. Dojenčki torej to koristi zdaj in kasneje pri učenju!
  5. Najbolj pomembno pa, plesanje ustvarja globoko in trajno vez s tvojim otrokom! Dojenček se namreč bolj kot preko govora povezuje in pogovarja z nami preko občutkov. Globok stik mame z dojenčkom, daje dojenčku občutek da je sprejet, ljubljen, varen, viden in slišan.

Draga mamica, podari nekaj lepega sebi in svojemu otroku.

Zapleši že danes!

Topel objem, Doris

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hvala za prijavo na novičke!

Srečaj se z nami v živo

Želiš biti na tekočem? Prijavi se na naše novičke.