Pismo hvaležnosti

Pismo hvaležnosti.
Močno orodje hvaležnosti je pismo hvaležnosti. Dokazano je, da lahko občutek hvaležnosti (z vsemi blagodejnimi učinki) traja do 6 mesecev po tem, ko smo ga uporabili.

Napišite pismo osebi kateri ste hvaležni. Lahko nekomu, ki vam je dal moč; nekomu, ki vam je s preprosto gesto polepšal dan; nekomu, ki je spremenil vaše življenje; nekomu, ki morda sploh ne ve kako vam je olajšal življenje zadnji mesec, nekomu, ki ga imate neizmerno radi.

Preprosto, na prvi list, ki ga najdete. Na kratko ali na dolgo osebi napišite za kaj ste ji hvaležni.

Pismo osebi lahko preberete ali pošljete. Lahko ga tudi pustite na mizi ob jutranji kavici ali čaju. V času božiča ga lahko tudi zataknete za božično jelko. Lahko pa je tudi pismo nekomu, ki ga ni več med nami, in bo samo za vašo dušo.
Slika katere osebe je prišla v vaše misli, ko ste prebrali tale zapis? Bodite pogumni, zapišite in delite svoje občutke s to posebno osebo!

Kakšno pismo hvaležnosti se je našlo pri nas doma?
Po dolgem času smo pospravljali omaro. Našli smo veliko tistih papirčkov, ki jih dajemo v eno škatli in redko odpremo. Med veliko neuporabnih papirjev, 10 let starih garancij, računov in potrdil je bila čisto bela preprosta kuverta, stara skoraj 20 let!

Spomnim se trenutka, ko sem naredila vozniški izpit za avto. Veselje je bilo nepopisno, občutek, da se lahko sam pelješ kamorkoli se je zdel kot lastovičji let. S svojo štipendijo sem kupila plato piva in ga naložila na motor. Zapeljala sem se do vseh tistih, ki so mi nekaj pomenili. Naredila sem izpit – to je treba proslavit!

V naši vasi je živela starejša “teta”, ki je bila neizmeren vir veselja in pozitivne energije. Prostor je vedno napolnila s svojim smehom in pesmijo. Med pospravljanjem sem našla pismo nje in njenega moža: “Vesela sem, da si se tako potrudila, da si naredila izpit. Mogoče te bom pa kdaj štopala. Verjetno me boš pobrala, ne boš rekla ne. Zato ti želiva veliko zdravja in sreče pri vožnji.” Kot bi stala ob meni, z vso svojo karizmo. Hvala teta!

Zapišite tudi vi, hvaležnost nima neželenih učinkov!

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hvala za prijavo na novičke!

Srečaj se z nami v živo

Želiš biti na tekočem? Prijavi se na naše novičke.