Novoletne zaobljube malo drugače

Ste na koncu leta že naredili novoletne zaobljube? Pri nas niso nikoli ravno delovale, saj veste po začetnem zanosu je tam februarja že vse po starem. Nekako se ti pa vseeno zdi, da bi bilo dobro ob koncu leta nekaj narediti? Da, dobro je vsaj poračunati – saj za to pa imamo števila ali ne? In pravijo, da so leta samo številka. Pa poračunajmo.

1. Vzemi list papirja.

2. Na levo stran papirja zapiši vse kar se spomniš, da je bilo v letu 2020 dobrega, te je nasmejmo, napolnilo z veseljem, te naredilo še bolj zdravega,  ti dajalo upanje v težkih trenutkih, te podpiralo pri tvojih sanjah? Kdo je tisti, ki te je poslušal, kdo je tisti, ki je bil prijazen? in s čim si ti razveselil in nasmejal druge? Lahko si pomagaš tudi s fotografijami iz svoje galerije.

3. Na desno stran zapiši vse kar je bilo v letu 2020 slabega, ti je jemalo energijo, te žalostilo, jezilo, si želiš, da se ne bi zgodilo – doma, na delu in v svetu. Ne izpusti tega koraka, vzemi si čas in zapiši čisto vsako stvar! Običajno se jih spomnimo bolje kot dobre, jih pa teže zapišemo.

4.  Če nisi čisto prepričan, če je to zate (ali maš pač pomanjkanje časa), si naštimaj na telefonu štoparico za 5 min za korak 2 in 3. Potem nameni čas še 5 min za  vprašanja 5, 6 in 7  in si. Ne bo ti žal. Če ti vaja ustreza si vzemi za korak 2 in 3 več časa ter si potem morda privošči malico, pivo ali sprehod.

5. Sedaj izberi iz leve strani 2 točki:

  • eno, katera je bila v letu 2020 že zelo prisotna in si to želiš tudi za leto 2021.
  • eno, katera se je sicer zgodila v 2020, a bi rad, da se v letu 2021 zgodi večkrat.

Imaš?

6. Izberi iz desne strani 1 točko – tisto, za katero si pripravljen v letu 2021 namenit nekaj časa da se izboljša.

7.  Za izbrane tri točke danes ali v mesecu januarju razmisli in zapiši katere majhne korake lahko narediš, da boš prispeval v te tri točke? Na kaj bi se rad spomnil decembra 2021, ko boš obujal spomine?

Letos morda še vedno pod vplivom pandemije je še bolj pomembno, da veste katere korake bi radi naredili. Vsi se čutimo in smo omejeni z vsemi ukrepi, vendar če si nalijemo čistega vina, vemo, da smo imeli na voljo veliko časa še pred pandemijo, pa ga morda nismo dobro izkoristili.

Pripravite se, preberite, splanirajte, pokličite, naberite si energije za tisto kar ste izbrali!

In seveda, ko vam bo uspelo, boste zagotovo čutili hvaležnost do sebe, drugih ali pa kar tako.

 

Ekipa kozarčka hvaležnosti

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hvala za prijavo na novičke!

Srečaj se z nami v živo

Želiš biti na tekočem? Prijavi se na naše novičke.