Čisto veselje prihaja iz hvaležnosti. Hvaležnosti za življenje. 🌈

Danes je zame poseben dan. Na 8.8. se je zgodilo mnogo stvari, ki so močno vplivale na moje življenje.

Nekje sem danes prebrala, da se vsako leto 8.8. odpirajo astrološka levja vrata. Na tej sliki vidim belega leva, ki sedi z menoj. Njegov rojstni dan je. Danes je dopolnil 1 leto. Mojo družino je blagoslovil z veseljem, srečo, uvidi in osebno rastjo. Ime mu je Mingo. Polovica fla-minga. Ime, ki so ga v igri izbrali moji otroci, ima različne pomene – ravnotežje, potencial, romantika, resnica, modrost …

V pričakovanju novega puhastega prijatelja sem bila 17 let. ooooo… ja, to je kar dolgo obdobje. Zato ni čudno, da ko je prišel čas, nisem bila prepričana, ali sva z možem že sposobna, imava čas ali energijo za življenje s kužkom. 3 ure smo se vozili na drugo stran Slovenije, da bi srečali to puhasto belo kepico. Hčerki sta se zaljubili, kužka smo rezervirali, a jaz še vedno nisem bila prepričana. Ko smo se drugič peljali na drugo stran Slovenije, da bi Mingota pripeljali domov, sem dobila zadnji znak. Mingo se je skotil 8.8. To je datum, ko je umrla moja babica.

Njena smrt je bila zame tragična. Naučila pa me je, da lahko najdem veselje v majhnih stvareh, naj se ne osredotočam na to, kar je zunaj, ampak na to, kar imam v sebi. Pogled se mi je še razširil, ko sem si dovolila globoko vdihniti v žalost, ki sem jo čutila. Odprla sem oči – okoliščine niso pomembne, le tvoje bistvo.

Tvoje in moje bistvo je radost, ljubezen, hvaležnost, sočutje.

In tisti, ki je posnel tole sliko, me drži za roko. Spremlja me, ko iščem svojo pot, da se ponovno povežem s svojim bistvom. Kdo bi rekel, da se bo zgodba iz bungee jumpinga, spremenila v pravljico. In vse to zaradi povabila dragega prijatelja, rojenega 8.8.

Da, vse je povezano. Vsi smo povezani. Povezani smo v naših najtemnejših jamah in najsvetlejših nasmehih. Morda ne bomo vedno vedeli, kako se bo predstava nadaljevala, a ko se bomo ozrli nazaj, nam bo vse kristalno jasno.

Zato spoštujem ta dan, 8. 8.. Spoštujem ga za vse trenutke, ki mi jih je prinesel, za vse lekcije, ki me jih je naučil in za drage prijatelje, ki mi jih je prinesel. 

Hvala, življenje!

Hvaležna za vsako sekundo, ki mi je podarjena!

#kozarcekhvaleznosti #hvaleznost

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hvala za prijavo na novičke!

Srečaj se z nami v živo

Želiš biti na tekočem? Prijavi se na naše novičke.