40 dni pozitive

Sledi 40 dni POZITIVE!

Namesto jemanja, dajajmo in prejemajmo!

Čas v katerega vstopamo je poseben. Antropološko gledano je ta čas povezan predvsem s položaji lune in prehodom v pomlad. Si bral-a kdaj Bambija? Kaj se dogaja pomladi? Spomladi se povsod rodi življenje. In danes smo na pragu pomladi.

Še enkrat sem šla brati besedila iz naše trenutne dediščine, ki se nanašajo na prihajajoče obdobje vzdržnosti, odpovedovanja in postenja. Pa je res to edino kar opazimo? Je postenje vzrok ali posledica? Tudi meni se zgodi, da se tako zatopim v tisto kar me veseli, da pozabim jesti. Se zato postim? So vsi duhovni misleci po 40 dneh opisovali kako se jim je uspelo 40 dni postiti ali kaj so v tem času ugotovili o sebi in življenju?

Prehodimo prag pomladi s POZITIVO, s hvaležnostjo, z ljubeznijo, z veseljem. Usmerimo svojo energijo, življenje, čas in moč v tisto kar je dobro. In dobro se nam bo povrnilo.

Kaj lahko narediš drugače? Nameni 40 dni:
– za razvijanje ene tebi koristne, navdihujoče navade,
– za to da vsak dan narediš eno stvar, ki te neizmerno veseli,
– za učenje nečesa novega,
– za iskanje tvojega smisla,
– za tisto, kar ti prinaša veselje, pa vsak dan odlašaš,
– za prebiranje dobre knjige vsak dan,
– da si vsak dan postaviš vprašanje, za kaj sem danes hvaležen,
– zato, da bolje spoznaš sebe,
– zato, da nekomu poveš, da ga imaš rad,
– zato, da bo naš svet lepši,
– za iskanje in širjenje POZITIVE.

Kaj si izbral-a?

Začnimo pri sebi spreminjati svet na bolje, in spremenili bomo cel svet! Sledi nam – sledi 40 dni pozitive! In če želiš začeti takoj zdaj – zapiši takoj zdaj 3 stvari za katere ta teden čutiš hvaležnost (in so se že zgodile)!

In v tem obdobju bodi strpen ter sočuten s sabo! Pohvali se za vsak uspešen korak! Vsak! Spremembe niso trpljenje, so pa naporne in neprijetne za celo tvoje telo, ki mora zgraditi nove nevro-povezave, zato, da lahko podpre tvoj proces. Se spomniš, če želiš zjutraj telovaditi, je najtežji del, da se oblečeš v športna oblačila, potem pa kar gre! Le pogumno!

Pa lep dan!

OPOMBA: O postenju – naše mnenje ne pomeni, da morda komu določena tehnika in izločanje določene hrane ali pijače ne prinaša koristi. Vendar lahko dolgotrajnejšo korist dosežeš s tem, da opaziš in usmerjaš svojo energijo, ljubezen in hvaležnost v to, kaj ti ta sprememba dobrega prinaša in katero tvojo potrebo pravzaprav z določeno navado zapolnjuješ. Tvoje telo ni samo tvoje vozilo, ampak predstavlja tudi tvoja vrata.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hvala za prijavo na novičke!

Srečaj se z nami v živo

Želiš biti na tekočem? Prijavi se na naše novičke.