Kaj je red in kaj je kaos?

Kaj če nič ni res? Kaj če je vse drugače, kot si mislimo? Kaj, če lahko drugače? Kaj če je naša percepcija čisto napačna? Kaj če obstaja boljša možnost? Kaj če lahko stopimo iz naše realnosti in ustvarimo boljši svet. Svet, ki je v-red-u. 

V zadnjem tednu se je moj svet sesu v kaos. 

Zaključilo se je moje dolgoletno čudovito popotovanje v farmacevtskem podjetju. Spomladi sem se namreč odločila, da se v celoti posvetim sledenju svojemu srcu. Srce mi govori, naj to kar sem izkusila in se naučila pri Dr. Gabor Mate -ju delim z drugimi, ki se izgubljajo v istih vzorcih, čustvenih vrtincih, telesnih bolečinah, simptomih in diagnozah. Moč telesa je tako silovita, a hkrati tako sočutna, da bi nas priklicala k našemu bistvu. 

Zakaj je šel moj svet v kaos? Ker sem imela odličen plan, red, načrt, kako bo vse šlo. Pa ni šlo. Ne ne razumete… ne… res ne… res dobro planiram in res sem izjemno učinkovita. Kozarček hvaležnosti, študij, redna služba, 2 otroka, 2 pujsa, 1 pes, vrtiček…. no nisem sama, ustvarjava in uživava skupaj z Markotom. In potem se zaključi turbulentni zadnji teden v moji službi… misliva, da bova zadihala… in potem je “prišlo” do onesnaženja vodnega vira in smo se vsi zastrupili z vodo. Nekatere stvari so v popolnosti izven našega kroga vpliva. Hčerki sta bruhali kot vidri, nič spanja, neskončno pranje posteljnine in oblačil, midva s prebavnimi težavami, glavobolom, slabostjo, izčrpanostjo in seveda naspidiranim psom. Vsaj pujsa sta bila skulirana. Kakršnikoli red je bil nemogoč. Moč telesnega odziva je bila tako silovita. 

In zdaj na peti dan sedim in gledam tole sliko. Kaj je red? Kaj je kaos? Rada bi vse posortirala, pozložila, uredila… ampak, če je že narava uredila, da je vse tako kot mora biti. Vse je točno tam kjer mora bit. Lahko hvaležno sprejmemo točno to kar je? 

Kolikokrat se nam v življenju zdi, da gre vse narobe, da smo v kaosu? Zbolimo malo, zbolimo malo več, nas boli, srbi, kihamo, otekamo, bruhamo, celo celice začnejo rasti drugače. Naše telo krči, da ne želi več tako naprej. Naše telo nas ustavlja, ker se sami ne znamo. Naše telo kriči po tem, da si sami damo ljubezen, skrb, nežnost, sočutje.

A je to potem kaos ali red? Naš um (še) ni sposoben dojeti razsežnosti tega sveta. Lahko pa razsežnosti tega sveta čutimo. In to je možno le v telesu. Telo je del narave in ve kdaj je v-red-u. 

Kaj ima pri tem Dr. Gabor Mate? Svoje telo ne slišimo zaradi tega kar smo slišali, videli in občutili v otroštvo. Še več, zato ker smo si na podlagi tega kar smo slišali, videli in občutili ustvarili napačne predstave in prepričanja. Ja, lahko rečete, da so nam jih “ustvarili drugi”. Ko smo bili mali, res ni šlo drugače. Ampak zdaj smo veliki. Samo mi smo odgovorni za svoje misli, besede, dejanja, čustva in zdravje. Gre drugače. Tistemu svojemu malemu otroku lahko povemo, da je vse v-red-u.

Se strinjaš? Deli s prijatelji. 

Želiš vedeti še več? Sledi nam. Lahko pa se prijaviš tudi na individualni coaching po metodi Dr.Gabor Mateja. Deluje. 

https://kozarcekhvaleznosti.si/

Topel objem!
Vse je v-red-u. 

Doris

#kozarcekhvaleznosti #gabormate #brucelipton #hvaleznost

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hvala za prijavo na novičke!

Srečaj se z nami v živo

Želiš biti na tekočem? Prijavi se na naše novičke.